Retevis Walkie Talkie 5km

De Walkie Talkie RT628 is de perfecte metgezel voor je actieve vakantie, zoals wintersport, wielrennen/fietsen, wandelen of bergbeklimmen. Met een bereik van 5 kilometer kun je direct en gratis contact houden met je reisgezelschap waar je ook bent. Alle walkietalkies zijn met elkaar te verbinden!

Bekijk meer:

Kenmerken Solar Powerbank - TravelGadgets.eu
De Walkie Talkie RT628 is de perfecte metgezel voor je actieve vakantie, zoals ⛷️ wintersport, 🚴 wielrennen/fietsen, wandelen of bergbeklimmen. Met een bereik van 5 kilometer kun je direct en gratis contact houden met je reisgezelschap waar je ook bent. Alle walkietalkies zijn met elkaar te verbinden!

Walkie Talkie 5km RT628

De RT628 walkie talkie is de perfecte reisgenoot. Ongeacht waar je bent, kun je contact blijven houden zonder extra 📱 telefoonkosten. Met één druk op de knop, heb je direct contact met iedereen die de portofoon op hetzelfde (sub)kanaal heeft ingesteld (dit spreek je van tevoren af). De portofoon heeft tot 5 kilometer bereik in de open lucht. In de ⛰️ bergen is dit iets meer, omdat je niet met de kromming van de aarde te maken hebt en er goede reflectie van het 📶 signaal is.

De portofoon kan zowel door volwassenen als kinderen worden gebruikt, is zeer gemakkelijk te bedienen en heeft een zeer lange 🔋 batterijduur tot 7 dagen lang 12 uur per dag gesprekstijd. Daarnaast heeft de walkietalkie een babyfoon functie, die erg handig is, gezien het grote bereik.

Walkie Talkie op vakantie

Door de aanwezigheid van de mobiele telefoon, wordt door velen de noodzaak van een portofoon op vakantie betwijfeld. Zelf hebben we de walkie talkies op verschillende typen vakanties meegenomen om te testen en geconcludeerd dat er wel degelijk onvergelijkbare voordelen zitten tijdens verschillende soorten vakanties. We zetten onze ervaringen op een rij:

⛷️ WalkieTalkie op wintersport

In januari 2017 hebben we de walkie talkies meegenomen op de pistes. Deze hebben we gehangen aan de jas of rugzak en afgesproken welk kanaal we zouden gebruiken. Het leuke van wintersport is dat je het met een groep doet. Je kiest samen welke pistes je neemt, welke lift, overlegt waar je gaat lunchen en wilt af en toe eens iets delen wat je net gezien hebt.

Tijdens het skiën zorgt de walkietalkie voor een gevoel van verbondenheid. Je zegt even snel waar je bent en hoeft niet te schreeuwen als je een vriend van je voorbij ziet racen. Hier bleek het grootste gemak in de snelheid van communicatie en het feit dat je niet je telefoon hoeft uit te pakken, handschoenen hoeft uit te doen en iemands nummer moet intoetsen bij -10 graden Celcius.

Inmiddels hebben alle leden van onze vriendengroep een walkie talkie aangeschaft en als je het eenmaal gewend bent, is er geen weg terug. Meestgehoorde communicatie: “hier is een splitsing, ik ga naar links”, “zullen we zo ff de Schönbodenbahn nemen?”, “heeft er al iemand trek?” en “ZAG JE PETER VALLEN!?”

⛰️ Bergbeklimmen met een portofoon

Eveneens in de bergen, maar totaal andere context, is het bergbeklimmen. Ook dit doe je vaak met een groep en door de ijle lucht heb je absoluut geen zin om te gaan schreeuwen of je stem te verheffen. Daarnaast heb je al je kracht nodig voor het klimmen en is er geen ruimte om een telefoon voorzichtig op te bergen en te pakken uit één of andere zak.

Tijdens een recente tocht door de bergen van Noorwegen, waar we ook Solar Powerbanks hebben getest, hebben we gelijk de Walkie Talkies aan de tand gevoeld. Hier was vooral het vragen om even te stoppen of te wijzen op een mooi uitzicht van belang.

👪 Op de camping met Walkie Talkies

Voor gezinnen met kinderen zijn Walkie Talkies eigenlijk een must. Je kind geef je niet je nieuwste iPhone 7 als ze op het springkussen gaan spelen of in de speeltuin losgaan. Een walkie talkie geef je zo mee en deze is extreem simpel te bedienen. Je kunt je kids even roepen, maar ook zij kunnen zeggen waar ze zijn en of ze moe zijn door het drukken op één knop.

De Walkie Talkies van TravelGadgets zijn spatwaterdicht, stofvrij en kunnen tegen een flink stootje, dus zelfs als ze in de zak van een kind zitten, gaat het niet snel kapot. Met de komst van megacampings in Frankrijk en Italië zijn portofoons nog handiger om te zeggen dat je even naar de supermarkt bent om boodschappen te doen of om iedereen te roepen voor het eten!

🌳 Boswandelingen met groepen

Eén van de teamleden vanTravelGadgets heeft de walkie talkie meegenomen naar een wandeling in de Utrechtse Heuvelrug. We merkten wel dat het bereik minder was dan 5 kilometer, omdat de bomen een natuurlijke barrière vormen. Alhoewel we zeker een kwartier lopen van elkaar waren, konden we elkaar – met iets meer ruis dan normaal – prima verstaan.

Het handige van de walkie talkie in het bos was dat je de timing kon afspreken. Navigationeel viel het tegen, omdat je geen vast punt hebt om aan te refereren. Een ander voordeel is dat je je stukken veiliger voelt. De walkie talkies hebben een spreektijd van tientallen uren en een standby tijd van meerdere dagen.

🚴 Wielrennen met headset

Bij elke walkie talkie wordt een headset geleverd die je direct kunt gebruiken. Het grote voordeel hiervan is als je met een grote groep wielrenners allemaal een oortje in hebt, dat je heel snel met elkaar kunt schakelen. Is er iemand gevallen? Heeft iemand een idee voor een detour of moet iemand vanwege kramp even rusten? Binnen één seconde weten alle leden van de groep wat er moet gebeuren.

Gebruik als portofoon

Alhoewel walkie talkies vaak worden geassocieerd met de kindertijd, is deze walkie talkie een volwaardige portofoon. Er zijn 8 kanalen en 121 subkanalen waar je direct een betrouwbare verbinding mee kunt creëren voor communicatie. Het onderscheidt zich in gebruik en gevoel ook volledig van een telefoon en daar willen we enkele tips voor delen:

Etherdiscipline via walkie talkies

Wie het programma “Wie is de Mol?” kent, kent vast de “Etherdiscipline” van Ellie Lust.

Etherdiscipline Walkie Talkie Ellie Lust

Omdat het spreekverkeer via de portofoon altijd éénrichtingsverkeer is, moet je je aan bepaalde afspraken houden:

 • Roep elkaar aan
 • Maak duidelijk wanneer je klaar bent met spreken
 • Herhaal wat de ander heeft gezegd om te bevestigen

Een “Roger” of “Over” is niet meer nodig, omdat er een automatische “Roger-beep” is ingebouwd die het einde van de transmissie aangeeft.

Walkie talkie vs. telefoon

Enkele voordelen van de walkie talkie tegenover een smartphone:

 • lange batterijduur
 • spatwaterdicht
 • geen kosten voor bellen
 • geen touchscreen, ook met handschoenen perfect bruikbaar
 • direct contact met alle leden
 • onafhankelijk van netwerk en bereik
 • groepsgesprek binnen een milliseconde mogelijk

👶 Gebruik als babyfoon

Een handige nevenfunctie van de Walkie Talkie is de VOX functie. Dit is een functionaliteit die het mogelijk maakt om de portofoon automatisch te laten verbinden zodra er geluid wordt opgemerkt. Deze functie maakt het mogelijk om één van de walkie talkies in de kamer van je kind te doen en precies te horen wat er gebeurt, als er geluid is.

Met het bereik van 5 kilometer geeft het ouders een gerust gevoel om even een wandeling te kunnen maken op de camping of, als je ook opa en oma inschakelt, te kunnen beslissen wie er even naar het kindje gaat kijken. Daarnaast kun je ook als je thuis bent, even bij de buurvrouw op bezoek of naar de schuur lopen zonder bang te zijn dat je pasgeboren kroost zijn of haar longen te veel belast.

Spatwaterdicht en stofvrij

Door de bouw van de portofoons, zijn deze niet waterdicht. Dit zou te veel ten nadelen komen van de geluidskwaliteit en signaalsterkte. Wel zijn ze spatwaterdicht, dat betekent dat je ze in de sneeuw kunt gebruiken en ook als er lichte regen valt, je niet bang hoeft te zijn dat ze kapot gaan.

Mocht er sneeuw of water in de portofoon komen, dan adviseren we deze even uit te zetten, de sneeuw eruit te kloppen en de walkie talkie met de display naar beneden in een droge ruimte (of liefst een bak met rijst) te leggen gedurende 2 uur.

WalkieTalkies met elkaar verbinden

Elke walkie talkie heeft een kanaal en een Interference Eliminator Code (IEC) mogelijkheid. Het kanaal kies je op basis van bezetting in de omgeving. Er zijn 8 keuzes en doorgaans heb je alleen in drukke steden of hele drukke skigebieden te maken met andere gebruikers van portofoons. De IEC is een subkanaal instelling die ervoor zorgt dat anderen je niet kunnen afluisteren en dat je minder ruis hoort op de door jou gekozen lijn.

Alle walkie talkies, ook van andere merken, kun je op deze manier op elkaar aansluiten. Let op: in USA worden Walkie Talkies met 22 kanalen verkocht. Deze werken vaak op andere frequenties en zijn niet aan te sluiten. Daarnaast zijn deze walkie-talkies in Europa niet toegestaan.

Bijgeleverde accessoires + headset

Elke walkie talkie bevat:

 1. Headset met microfoon
 2. Riemklep
 3. Antenne (vast)
 4. Handleiding

Specificaties van Walkie talkies

Bereik: max 5km
Afmeting: 160x55x28mm
Gewicht: 90g
Producent: Retevis
Modelnummer: RT-628
Display: LED
Kanalen: 8
Materiaal: ABS
Batterijen: 3 AA’s per Walkie Talkie (niet meegeleverd)
Frequentie: UHF 446.00625 – 446.09375 MHz (EUROPA)
Vermogen: 0,5 W
Kleur: Rood, Zilver, Zwart
Functies: VOX (babyfoon), Channel lock, Button lock, Batterijstatusindicator, Volume aanpasbaar, Icoontjes TX/RX, Kanaalnummer weergave, IEC weergave, Monitor functie, Scanfunctie, Dubbele kanaalmonitor, LO/HI vermogen selectie, Belfunctie, Verschillende tonen, Gevoeligheid VOX instelbaar

Let op! U krijgt 2 Walkie Talkies!

Over TravelGadgets.eu

TravelGadgets.eu is opgericht door twee ondernemers met een passie voor gadgets, digital nomading en reizen. We hebben al onze producten met zorg uitgezocht en getest en laten deze produceren volgens onze hoge standaarden. Ze zijn getest op betrouwbaarheid, snelheid en duurzaamheid. Walkie Talkies (portofoons) zijn de perfecte compagnon voor reizigers en vakantiegangers en een perfecte vervanger of aanvulling van je smartphone.

Specificaties

Gewicht 199 kg
Afmetingen 16 × 5.5 × 2.8 cm
Kleur

Camouflage, Rood, Zilver, Zwart

Tip je vrienden:

Enthousiast over dit product of ken jij iemand die deze gadget ook graag zou willen? Deel dan dit product via de knoppen hieronder.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Retevis Walkie Talkie 5km” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…